Κατοχυρώνεται η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων Στερεάς Ελλάδας όπως και των άλλων περιφερειών

21/07/2011

Το θέμα του αποκλεισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από το Πρόγραμμα «Αποθεματικό Απροβλέπτων» έθεσε ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΙΑΝ η Βουλευτής Φθιώτιδας Κατερίνα Μπατζελή κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.
Ειδικότερα, μετά από παρέμβαση της κ. Μπατζελή και του Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Νίκου Ζωϊδη για τον αποκλεισμό των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου από το Πρόγραμμα Χρηματοδότησης Λειτουργικών Δαπανών από το «Αποθεματικό Απροβλέπτων» , ο αρμόδιος Υπουργός απάντησε ότι οι περιφέρειες που αποκλείονται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα λόγω κοινοτικού κανονισμού θα ενισχυθούν από άλλα προγράμματα ώστε να μην υπάρξει διαφοροποίηση μεταξύ των περιφερειών και των επιχειρήσεων της χώρας.
«Η ένταξη της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε άλλα προγράμματα αποτελεί σημαντική παρέμβαση στήριξης των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας» επισήμανε η Βουλευτής Φθιώτιδας Κατερίνα Μπατζελή προσθέτοντας ωστόσο ότι «οι επιχειρήσεις θα πρέπει να στηριχθούν και με επιπλέον μέτρα για τη ρευστότητα που είναι απολύτως αναγκαία για την επιβίωσή τους».