ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ
ΣΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΒΡΩΣΙΜΗΣ ΕΛΙΑΣ

Σε όλους τους νομούς της χώρας στην ελαιοκαλλιέργεια των οποίων θα βεβαιωθούν από τον ΕΛΓΑ ζημιές λόγω πυρηνοτρήτη θα καταβληθούν αποζημιώσεις, ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Ν. Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Η Υπουργός ξεκαθάρισε ότι μέχρι τώρα δεν έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς έξι νομών επειδή προτεραιότητα δίνεται στην καταβολή αποζημιώσεων που αφορούν καταστροφές, οι οποίες ήδη καλύπτονται από τον βασικό κανονισμό του ΕΛΓΑ και διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να εξαιρεθούν οι αποδεδειγμένα πληγείσες περιοχές. Με την ευκαιρία απηύθυνε έκκληση να σταματήσει ο πυρηνοτρήτης να είναι εφαλτήριο πολιτικής αντιπαράθεσης και προσωπικών προκλήσεων. «Είναι εις βάρος των ίδιων των αγροτών», τόνισε η Υπουργός.

Η Κατερίνα Μπατζελή επισήμανε ότι ο ΕΛΓΑ βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ επαναβεβαίωσε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θα διασφαλίσει το ασφαλιστικό σύστημα στους αγρότες, την εξυγίανση του Οργανισμού του ΕΛΓΑ, την ενίσχυση των πολιτικών της ασφάλειας της παραγωγής, την υποχρεωτικότητα και την ανταποδοτικότητα του συστήματος.