Συνέντευξη της Κατερίνας Μπατζελή στο Ρ/Σ FLASH 96 και στο δημοσιογράφο Αντώνη Κοκορίκο

9 Δεκεμβρίου 2011


Κατερίνα Μπατζελή: «Τα δαχτυλίδια έχουν τελειώσει»

"Τα δαχτυλίδια έχουν τελειώσει και ευελπιστώ ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, η έναρξη των οποίων αποτελεί αρμοδιότητα του Γιώργου Παπανδρέου. Η κοινωνία έχει ξεπεράσει το ισχύον πολιτικό σύστημα το οποίο πρέπει να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα που απορρέουν τόσο από τις ευρωπαϊκές εξελίξεις όσο και από τις κοινωνικές διεργασίες οι οποίες γίνονται στη χώρα μας. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ακολουθήσει τις κατοχυρωμένες από το καταστατικό του διαδικασίες. Ανοικτές διαδικασίες, ανοικτό πολιτικό και κοινωνικό διάλογο, νέες οργανωτικές δομές. Σε όλη αυτή την πολιτική διεργασία πρέπει να κινητοποιηθούν νέα πρόσωπα, μάχιμα και αναγνωρίσιμα, ενώ να στηθούν κάλπες σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη της χώρας. Το «που ντο, που ντο το δαχτυλίδι» έχει πλέον τελειώσει, δεν υπάρχουν πλέον δαχτυλίδια. Υπάρχουν αρχές και διαδικασίες", ανέφερε μεταξύ άλλων η Βουλευτής Φθιώτιδας Κατερίνα Μπατζελή σε συνέντευξή της στο Ρ/Σ Flash 96 και στο δημοσιογράφο Αντώνη Κοκορίκο.


ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Οι αποφάσεις ήταν αναμενόμενες, άτολμες. Η Ευρώπη δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο επανίδρυσης της, για μια Ευρώπη συνοχής και αλληλεγγύης, αλλά φαίνεται ότι θα λειτουργεί πλέον με βάση τους κανόνες της αγοράς, τους κανόνες διαχείρισης του δημόσιου χρέους και μίας «ελεγχόμενης» λιτότητας. Αν ισχύσουν πλήρως αυτά τα οποία φαίνεται ότι σχεδιάζονται για τον μελλοντικό τρόπο λειτουργίας της Ε.Ε, τότε η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου τίθεται σε κίνδυνο, ενώ το haircut και η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα επαναπροσδιορίζονται. Κάποιοι μπορεί να αναρωτηθούν γιατί η Ελλάδα να αντιμετωπιστεί διαφορετικά και όχι μέσω του Μόνιμου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Υποστήριξης, ο οποίος ενεργοποιείται ήδη από τον Ιούλιο του 2012 και θα στηρίζει με τις προβλεπόμενες διαδικασίες χώρες όπου το δημόσιο χρέος τους θεωρείται μη βιώσιμο. Υπάρχει πλέον κίνδυνος η κρίση στην Ευρώπη να συμπαρασύρει και τη χώρα μας.


ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η κ. Μπατζελή επισήμανε ότι δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες, καθώς το παρόν και το μέλλον της χώρας μας είναι στην Ευρώπη, ενώ τόνισε ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα θα “πληρώσει” για την κρίση και ότι ο δικομματισμός βρίσκεται στο τέλος του. “Οδηγούμαστε πλέον σε μοντέλο διπολισμού, όσοι είναι υπέρ της Ευρώπης και όσοι διαφωνούν και θέλουν ένα άλλο μοντέλο”, σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Μπατζελή.