ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΣΤΟ Ρ/Σ FLASH 96 ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΚΟΡΙΚΟ


Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2011

 
Κατερίνα Μπατζελή: «Μεσοβέζικες λύσεις δεν μπορούν  να υπάρχουν σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας»

«Η στασιμότητα του κυβερνητικού έργου, της οικονομίας και η στασιμότητα του πολιτικού συστήματος, αν συνεχιστούν θα οδηγήσουν σε στάση πληρωμών» τόνισε  η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας κ. Κατερίνα Μπατζελή σε συνέντευξή της στο Ρ/Σ Flash 96 και στο δημοσιογράφο Αντώνη Κοκορίκο.
«Η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη, διότι οι δύο διέξοδοι που έχει τείνουν να κλείσουν. Η συμπόρευσή της με την ευρωπαϊκή πολιτική και των χρηματοδοτικών της οργάνων, αλλά και η πολιτική των μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η ελληνική οικονομία για να επαναπροσανατολιστεί στις πραγματικές ανάγκες και προοπτικές οδηγούνται σε αδιέξοδο.
Η κ. Μπατζελή τόνισε ότι «ο Πρωθυπουργός πρέπει να λάβει άμεσα αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι. Να απαιτήσει τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων και να προχωρήσει σε ένα νέο ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης και όλων των μεταρρυθμίσεων που εντάσσονται σε αυτή.
Η Ευρώπη μπροστά στην αναιμική πολιτική της και στην πολιτική της «έντεχνης» ύφεσης ψάχνει να βρει «πάτημα» για να αλλάξει τον τρόπο χρηματοδότησης, στήριξης και παροχής τεχνογνωσίας στη χώρα μας. Αυτό όμως το «πάτημα»  δεν πρέπει να το δώσουμε εμείς.  Αντιθέτως είναι ανάγκη  να προχωρήσουμε σε στοχευμένες οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές και όχι σε πολιτικές με τη λογική των «γραμμικών μειώσεων».
Επιπλέον, διακυβεύεται το μέλλον της οποιαδήποτε μελλοντικής «οικουμενικής» κυβέρνησης η οποία θα προκύψει μετά από εκλογές. Διότι εάν αποδυναμώσουμε ή υποβιβάσουμε τη σημασία και τη λειτουργία της σημερινής συναινετικής κυβέρνησης, αυτή η πρακτική θα συμπαρασύρει την πολιτική αντίληψη του κόσμου για τη σημασία των συναινετικών κυβερνήσεων στη χώρα μας, μια χώρα η οποία πρέπει να διακυβερνηθεί με ωριμότητα, σύνεση και αποφασιστικότητα».