8 Φεβρουαρίου 2012


«Οι καθυστερήσεις των έργων οδηγούν στην καταστροφή»

Την άμεση παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ζητά η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας Κατερίνα Μπατζελή με σχετική επιστολή της για το ζήτημα των έντονων πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν και πλήττουν τη Φθιώτιδα τονίζοντας ότι οι καθυστερήσεις και η στασιμότητα των μεγάλων δημοσίων έργων (Ε65, ΕΡΓΟΣΕ, Νέα Κοίτη Σπερχειού- Τέλος Α. Κ Ροδίτσας) ήδη έχουν «κοστίσει» ακριβά στους πολίτες της Φθιώτιδας καταστρέφοντας τις περιουσίες τους και θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές τους.
Όπως επισημαίνει η κ.Μπατζελή στην επιστολή «τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών δημιούργησαν εκτεταμένα προβλήματα στο νομό Φθιώτιδας και ιδιαίτερα στην κοιλάδα του Σπερχειού, όπου η στάθμη του ποταμού ξεπέρασε τα επιτρεπτά όρια με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χιλιάδες εκτάσεις σε πολλές περιοχές (Καστρί, Φραντζή, Κωσταλέξι, Κόμμα, Μοσχοχώρι, Ανθήλη, Παγκράτι), να καταστραφούν αγροτικές καλλιέργειες και πρωτίστως να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Κατόπιν τούτων για μια ακόμη φορά τίθεται το ερώτημα για την πολιτική που έχει δρομολογήσει και προωθεί το Υπουργείο ώστε να διασφαλιστεί η υλοποίηση και εφαρμογή των τριών μεγάλων δημοσίων έργων (Ε65, ΕΡΓΟΣΕ, Νέα Κοίτη Σπερχειού- Τέλος Α. Κ Ροδίτσας), η εγκατάλειψη των οποίων έχει δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων με αποκορύφωμα τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία και φόβο στην τοπική κοινωνία».