Αποπληρωμή σχεδίων βελτίωσης και επενδύσεων ΟΠΑΑΧ

Εκκρεμότητες και καθυστερήσεις πληρωμών για πάνω από ένα χρόνο που αφορούν Σχέδια Βελτίωσης και Σχέδια Επενδύσεων ΟΠΑΑΧ, τακτοποιούνται με απόφαση της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνας Μπατζελή.
Με την υπογραφή των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων, το Υπ.Α.Α.Τ προχώρησε στην αποπληρωμή της δεύτερης και τελευταίας δόσης Επενδυτικών Σχεδίων στα πλαίσια του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (Ο.Π.Α.Α.Χ), ύψους 3.200.000 ευρώ. Τα σχέδια αυτά αφορούν κυρίως μικρά έργα Αγροτουρισμού και μικρές μονάδες μεταποίησης στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αττικής, Δράμας, Δωδεκανήσου, Ευβοίας, Κεφαλληνίας, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λέσβου, Λευκάδας, Ροδόπης, Σάμου, Χανίων και Χίου.

Ταυτόχρονα, με απόφαση της Υπουργού καταβάλλονται 1.500.000 ευρώ σε κτηνοτρόφους για Σχέδια Βελτίωσης εγκεκριμένα το 2005 στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, ʼρτας, Αχαΐας, Έβρου, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Θεσπρωτίας, Καβάλας, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Μεσσηνίας, Σερρών, Φθιώτιδας, Χαλκιδικής και Χανίων.

Οι αποφάσεις κοινοποιήθηκαν στις κατά τόπους Νομαρχίες και στους δικαιούχους και θα αναρτηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Δελτίο Τύπου, Αθήνα, 27/11/09