Υπογραφή σειράς αποφάσεων στον τομέα της Θαλάσσιας Αλιείας

Στην υπογραφή μιας σειράς αποφάσεων που άπτονται του τομέα της Θαλάσσιας Αλιείας προχώρησε σήμερα, Τρίτη 17 Νοεμβρίου, η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή.
Ειδικότερα, οι εν λόγω αποφάσεις προβλέπουν:


1.την τροποποίηση των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης έργων της Γ' Προγραμματικής Περιόδου, ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι αντίστοιχες πληρωμές.

2.την έγκριση πιστώσεων έργων, συνολικού ύψους 220.000 ευρώ, σχετικά με την παρακολούθηση τεχνητών υφάλων και τα σήματα ποιότητας, καθώς και τη διάθεση ποσού έως 1.163.000 ευρώ για εργασίες αλιευτικού καταφυγίου στη Σάρτη Χαλκιδικής.

3.την αξιολόγηση Αναπτυξιακών Εταιρειών στο πλαίσιο επιλογής τοπικών προγραμμάτων του άξονα 4 "Αειφόρος Ανάπτυξη Αλιευτικών περιοχών" του Προγράμματος 2007-2013.
Όπως δήλωσε η κ. Μπατζελή "με τις αποφάσεις αυτές απεμπλέκονται εκκρεμότητες, ώστε να προχωρήσει η ολοκλήρωση έργων της Γ' Προγραμματικής Περιόδου", επισημαίνοντας ότι "δρομολογείται η υλοποίηση έργων της νέας προγραμματικής περιόδου 2007-2013, η οποία βρίσκεται ήδη στο τέλος του 2ου έτους από την έναρξή της".


Δελτίο Τύπου, Αθήνα, 17/11/09