ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΣΤΟΝ ΕΦΕΤ

Αθήνα, 08/04/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΣΤΟΝ ΕΦΕΤ
Η εξασφάλιση ποιοτικών και επώνυμων τροφίμων αποτελεί μια από τις προτεραιότητες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Προς την κατεύθυνση αυτή, η πολιτική ηγεσία του Υπ.Α.Α.Τ σκοπεύει να εφαρμόσει καινοτόμες πρωτοβουλίες και προωθεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική τροφίμων συμβατή με τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις.
Η Υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή συναντήθηκε σήμερα με την Διοίκηση και τους εργαζομένους του ΕΦΕΤ, στην πρώτη, όπως επισημάνθηκε, επίσκεψη Υπουργού στην γραφεία του φορέα.
Σε δηλώσεις της, η κ. Μπατζελή τόνισε:

«Έρχομαι εδώ με την ιδιότητα της Υπουργού Τροφίμων και Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς τα τρόφιμα βρίσκονται στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων μας. Στοχεύουμε στην ενεργοποίηση και το συντονισμό όλων των ελεγκτικών μηχανισμών. Προωθούμε την δημιουργία ενός συνεκτικού και ολοκληρωμένου συστήματος ελέγχων για τα τρόφιμα από το χωράφι μέχρι το ράφι.

Ταυτόχρονα, επιδιώκουμε την κάλυψη όλων των κενών στο σύστημα ελέγχων καθώς επίσης και να λαμβάνονται υπ’ όψιν και τα νέα δεδομένα στην παγκόσμια αγορά που πλέον θα συμπεριλαμβάνουν και το περιβαλλοντικό κριτήριο.

Ο σεβασμός προς το περιβάλλον θα πιστοποιείται και με την ανάλογη σήμανση των διατροφικών προϊόντων.
Μέσω της Ε.Ε. προωθείται ήδη νέα σήμανση στα τρόφιμα, στην οποία θα αναγράφεται το «οικολογικό αποτύπωμα» κάθε προϊόντος μαζί φυσικά με τις άλλες ενδείξεις που υπάρχουν σήμερα όπως είναι αν το προϊόν είναι βιολογικής γεωργίας ή κτηνοτροφίας, αν είναι Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης ή Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης
Ο ΕΦΕΤ είναι από τους φορείς που θα συμβάλλουν στην υλοποίηση της στρατηγικής μας».