ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 6/4/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μιχάλης Καρχιμάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων κ. Π. Πεβερέτο, τον Γενικό Διευθυντή του ΕΛΟΓΑΚ κ. Χρ. Μπαρλιά και τον Καθηγητή Γενετικής Βελτίωσης Ζώων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Α. Γεωργούδη, με θέμα το Πρόγραμμα Διατήρησης Γενετικών Πόρων στην Κτηνοτροφία και το αίτημα ίδρυσης Συμβουλίου Γενετικής Βελτίωσης Ζώων με σκοπό την οργάνωση, το συντονισμό και την επιστημονική στήριξη όλων των εμπλεκομένων φορέων για την αποτελεσματική λειτουργία των Προγραμμάτων Γενετικής Βελτίωσης.

Στόχος του Συμβουλίου είναι να λειτουργήσει υποστηρικτικά και συμβουλευτικά για τους κτηνοτρόφους της χώρας, αυξάνοντας την παραγωγικότητα των ζώων, καθώς επίσης διατηρώντας και βελτιώνοντας το αυτόχθον γενετικό υλικό, το οποίο αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα μας.

Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός ΑΑΤ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης ανέφερε « το Υπουργείο αναγνωρίζει τη μεγάλη οικονομική αλλά και πολιτιστική σπουδαιότητα της διατήρησης των αυτοχθόνων ζώων της πατρίδας μας και κινείται θετικά προς την κατεύθυνση της σύστασης Συμβουλίου Γενετικής Βελτίωσης, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της επιστημονικής κοινότητας και των κτηνοτρόφων όλης της χώρας».