Ερώτηση στον Υπουργό Εσωτερικών για το Πρόγραμμα «ΕΛΛ.Α.Δ.Α»

Ερώτηση για την καθυστέρηση στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για το Πρόγραμμα «ΕΛΛ.Α.Δ.Α», το οποίο αποτελεί σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για τους ΟΤΑ κατέθεσε η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας Κατερίνα Μπατζελή προς τον Υπουργό Εσωτερικών.
Στην ερώτησή της η κ. Μπατζελή επισημαίνει ότι παρόλο που στο Ν.3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης)  προβλέπεται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για το «ΕΛΛ.Α.Δ.Α» στο οποίο θα καθορίζονται οι όροι, το περιεχόμενο, οι πόροι, οι διαδικασίες κατάρτισης και τα κριτήρια ένταξης με καταληκτική μάλιστα ημερομηνία την 31η Δεκεμβρίου 2010, εντούτοις ένα χρόνο μετά το πρόγραμμα Ελληνική Αρχιτεκτονική Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης «ΕΛΛ.Α.Δ.Α» παραμένει ανενεργό.
 Δεδομένου όμως ότι :
  • η καθυστέρηση στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος δημιουργεί σημαντικά προβλήματα και στα υπολειπόμενα έργα του «ΘΗΣΕΑ», η υλοποίηση των οποίων αναμένεται να μεταφερθεί στο πρόγραμμα «ΕΛΛ.Α.Δ.Α»
  • εγείρονται έντονες ανησυχίες για την επιτυχή και αποτελεσματική υλοποίηση του στρατηγικού επιχειρησιακού σχεδιασμού των ΟΤΑ, όπως αυτός προβλέπεται από τον «Καλλικράτη»
  • είναι αναγκαία η προώθηση και εφαρμογή ενός αναπτυξιακού μηχανισμού, όπως είναι το «ΕΛΛ.Α.Δ.Α» που θα ευνοεί το θεσμό των συνεργασιών της αυτοδιοίκησης με τον ιδιωτικό τομέα
η κ. Μπατζελή ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό
  1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται το σχέδιο Π.Δ για το Πρόγραμμα Ελληνική Αρχιτεκτονική Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης «ΕΛΛ.Α.Δ.Α»;
  2. Ποιες θα είναι οι πηγές χρηματοδότησης του προγράμματος και σε ποιο ύψος προβλέπεται να φτάσει;