Δελτίο Τύπου, Αθήνα, 20/5/10

Συνάντηση της ΥπΟΑΝ Λ. Κατσέλη με την ΥπΑΑΤ Κ. Μπατζελή για την αγορά τροφίμων
Για θέματα της αγοράς τροφίμων με στόχο τη διασφάλιση των τιμών των αγροτικών προϊόντων κα παράλληλα της προστασίας των παραγωγών και των καταναλωτών από φαινόμενα κερδοσκοπίας συναντήθηκαν σήμερα το απόγευμα η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Τ. Κατσέλη, και η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή.
Μετά τη συνάντηση, οι δύο Υπουργοί έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Λούκα Τ. Κατσέλη: Δίνουμε τη μάχη για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, τα δύο Υπουργεία συνεργάζονται στενά, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια σε όλη τη διατροφική αλυσίδα και να μειώσουμε τις τιμές για τον Έλληνα καταναλωτή, προκειμένου να προστατεύσουμε το πραγματικό εισόδημα και του παραγωγού, αλλά και του τελικού καταναλωτή. Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνεργασία για τον κλάδο της διατροφής, για το πώς θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας και να έχουμε συγκεκριμένα, απτά αποτελέσματα τους επόμενους μήνες.

Κατερίνα Μπατζελή: Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας κρίνεται και από την ανταγωνιστικότητα των διατροφικών προϊόντων στην ελληνική αγορά, αλλά και στις εξαγωγές. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε το εμπόριο των διατροφικών προϊόντων, εφαρμόζοντας δίκαιες αγορές, έτσι ώστε πραγματικά το γεωργικό προϊόν να φτάνει φθηνό στον καταναλωτή, να προστατεύει τη δημόσια υγεία. Εφαρμόζουμε εθνικές και κοινοτικές πολιτικές, διότι η κρίση στην αγορά, η αύξηση των τιμών δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, είναι και ευρωπαϊκό. Οφείλουμε, λοιπόν, να συντονιστούμε και να συντονίσουμε τις πολιτικές μας.