Πολιτικές θέσεις Κατερίνας Μπατζελή για την Ευρώπη, το πολιτικό σύστημα, το ΠΑΣΟΚ, την Κεντροαριστερά



Στο πλαίσιο της Εθνικής Συνδιάσκεψης την 10η και 11η Μαρτίου, η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας Κατερίνα Μπατζελή κατέθεσε το δικό της ιδεολογικό και πολιτικό «στίγμα» για την Ευρώπη, το πολιτικό σύστημα, την Κεντροαριστερά, το ΠΑΣΟΚ, τις τράπεζες, τους κοινωνικούς εταίρους, την κοινωνία.
Ως πρώην Ευρωβουλευτής, κάνει λόγο για μια νέα θεσμική ανασυγκρότηση της Ε.Ε, όπου σημαίνοντα ρόλο θα διαδραματίσουν οι προοδευτικές δυνάμεις με τη συγκρότηση ενός «ισχυρού» μετώπου, εκ διαμέτρου αντίθετου στις πολιτικές λιτότητας που προωθούνται μέχρι σήμερα.
Για την κρίση στην Ελλάδα, η κ. Μπατζελή θεωρεί ότι το Μνημόνιο ΙΙ δεν είναι «στατικό» και ότι εάν στην πορεία υλοποίησής του δεν υπάρξουν διαπραγματεύσεις για αλλαγή πολλών από τους όρους του και προσπάθειες για την αποτελεσματική εφαρμογή του, ο στόχος της εξόδου της χώρας από την κρίση συνεχώς θα απομακρύνεται.
Για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, θεωρεί αναγκαία την ομοιογενοποίηση και πάλι του ιδεολογικού του χώρου, αλλά και την παρουσίαση του Μνημονίου ΙΙ αποκλειστικά και μόνο ως μία πολιτική διαχείρισης της κρίσης χρέους της χώρας και όχι ως μία ιδεολογική και κομματική πλατφόρμα, η οποία θα συμβάλει στον πολιτικό διαχωρισμό του κόμματος με κοινωνικές προεκτάσεις.
Για το ρόλο της Κεντροαριστεράς στο μεταβαλλόμενο πολιτικό σύστημα, η κ. Μπατζελή θεωρεί ότι έχει αρχίσει να «καλλιεργείται» ένας διπολισμός, ένας πολιτικός και ιδεολογικός διαχωρισμός, ο οποίος δε θα περιστρέφεται πλέον γύρω από τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας, αλλά γύρω από την επιλογή του ευρωπαϊκού ή όχι προσανατολισμού της χώρας. Και στο αναπτυσσόμενο αυτό διπολισμό, η Κεντροαριστερά με κύρια δύναμη εκείνη του ΠΑΣΟΚ, είτε θα αναδιαμορφώσει τις θέσεις της είτε θα λάβει τις αποστάσεις της.
Διαβάστε αναλυτικά τις πολιτικές θέσεις της κ. Μπατζελή στο www.kbatzeli.gr