Επίκαιρη ερώτησή της Κατερίνας Μπατζελή για άμεση πληρωμή υπολοίπωνδικαιούχων που επλήγησαν από πλημμύρες κ.λπ. της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο βαμβάκι


27  Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ

Την επιτάχυνση των διαδικασιών και την άμεση πληρωμή των υπόλοιπων δικαιούχων που επλήγησαν από πλημμύρες κ.λπ. της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο βαμβάκι, ζητά με επίκαιρη ερώτησή της η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας Κατερίνα Μπατζελή.

Όπως δήλωσε η κ. Μπατζελή «ο συνδυασμός των ακραίων καιρικών φαινομένων, η οψίμιση της παραγωγής και οι εντομολογικές προσβολές που προέκυψαν, είχαν ως αποτέλεσμα τη μειωμένη απόδοση της παραγωγής βαμβακιού. Όλα τα αίτια δεν οφείλονται στον παραγωγό αλλά  σε λόγους ανωτέρας βίας.

Πιστεύω ότι το ΥΠΑΑΤ πρέπει να αντιμετωπίσει με αυτά τα κριτήρια τους παραγωγούς και να προχωρήσει στην άμεση πληρωμή και των υπολοίπων, ώστε να αντιμετωπίσουν τις δαπάνες της νέας καλλιεργητικής περιόδου έγκαιρα».

Όπως σημειώνεται στην ερώτηση, μετά την πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο βαμβάκι στις 7/3/2012 όπου περιελήφθησαν και παραγωγοί  που δεν κάλυψαν το ύψος της ηρτημένης λόγω ζημιών από πλημμύρες, χαλάζι κ.λπ. παραμένουν χωρίς πληρωμή αρκετοί παραγωγοί σε όλη τη χώρα αλλά και στη Φθιώτιδα που είχαν αποδεδειγμένα ζημιές.


Επισυνάπτεται η επίκαιρη ερώτηση της κ. Μπατζελή

Μπορείτε να διαβάσετε την επίκαιρη ερώτηση εδώ :  www.kbatzeli.gr