Επίκαρη Ερώτηση Κατερίνας Μπατζελή για άμεση εισοδηματική στήριξη των καπνοπαραγωγών


30 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας Κατερίνα Μπατζελή ζητά με επίκαιρη ερώτησή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης την άμεση ένταξη και την άμεση εισοδηματική στήριξη των καπνοπαραγωγών που δεν εντάσσονται στο Μέτρο 144, λόγω της μεταβίβασης των δικαιωμάτων τους.
Περίπου 2000 καπνοπαραγωγοί της χώρας, εκ των οποίων αρκετοί της Φθιώτιδας, δεν κατάφεραν να ενταχθούν στο Μέτρο 144 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, διότι ενώ ενεργοποίησαν τα δικαιώματά τους για το 2009 εν συνεχεία μεταβίβασαν τα δικαιώματα το 2010, χωρίς να γνωρίζουν ότι όντως ήταν λόγος αποκλεισμού.
Όπως δήλωσε η κ. Μπατζελή» «τα μέτρα για την αποκατάσταση της μείωσης του εισοδήματος των καπνοπαραγωγών λόγω των περικοπών των άμεσων ενισχύσεων περιλαμβάνουν όλους τους καπνοπαραγωγούς που ενεργοποίησαν δικαιώματα το 2009 και η μείωση του εισοδήματος τους μεταξύ 2009 και 2010 ήταν άνω του 25%.
Εφόσον πληρούν αυτά τα κριτήρια δεν μπορεί να βρεθούν εκτός του μέτρου 144, λόγω του ότι μεταβίβασαν τα δικαιώματα τους το 2010 και μάλιστα στην πλειοψηφία τους στα παιδιά τους που εντάχθηκαν στο επάγγελμα. Πολύ δε περισσότερο όταν έκαναν την μεταβίβαση δε γνώριζαν ότι ήταν κριτήριο αποκλεισμού τους από το Μέτρο».  

Πιο αναλυτικά εδώ : www.kbatzeli.gr