Ημερίδα με θέμα "Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΛΙΕΙΑΣ 2007-2013"

Ημερίδα με θέμα «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΛΙΕΙΑΣ 2007- 2013, Πράσινη Βίβλος για την Μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 09:00 π.μ. στο ξενοδοχείο Γαλήνη στα Καμένα Βούρλα.
Κύριες θεματικές της ημερίδας, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα είναι –μεταξύ άλλων- η Πράσινη Βίβλος κι η αναθεώρηση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, η ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών, τα θέματα των υδατοκαλλιεργειών σε σχέση με την αναθεώρηση και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013. Στα πλαίσια της ημερίδας θα συζητηθούν επίσης τα προβλήματα και οι προοπτικές του Μαλιακού Κόλπου.

Η έναρξη της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί από την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, ενώ ομιλητές θα είναι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι συνομοσπονδιών ενώ στο τέλος κάθε ενότητας θα υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης και συζήτησης επί των θεματικών ενοτήτων.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στα πλαίσια των προσπαθειών που γίνονται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση για μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, και κατόπιν διαλόγου να διαμορφωθεί μια νέα εθνική στρατηγική για την Αλιεία.

Δελτίο Τύπου, Αθήνα, 2/12/09