Συνάντηση με το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Αγροτών

Με το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Αγροτών συναντήθηκε σήμερα η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η Υπουργός Κατερίνα Μπατζελή και ο Υφυπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης άκουσαν τα αιτήματα και τις θέσεις των παριστάμενων εκπροσώπων από 11 νομούς της χώρας.

Τέθηκαν ζητήματα όπως η οικονομική κατάσταση και το βιοτικό επίπεδο των αγροτών, ασφαλιστικά θέματα, η λειτουργία των ΤοΚΑΑ, η αναμόρφωση του ΕΛΓΑ, τα σχέδια βελτίωσης, οι νέοι αγρότες και άλλα.

Τα παραπάνω αποτελούν απόσπασμα ενός μακρύ καταλόγου αιτημάτων που είχε τεθεί με υπόμνημα στη προηγούμενη πολιτική ηγεσία.

Το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Αγροτών επανέφερε το υπόμνημα το οποίο και ανέλυσε διεξοδικά ενώπιον της νέας Πολιτικής Ηγεσίας του Υπ.Α.Α.Τ.

Η Υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή, μεταξύ άλλων τόνισε:

"Χαράζουμε νέους δρόμους, δρομολογούμε νέες πολιτικές. Δεν θέλουμε να ασκήσουμε αποσπασματικές πολιτικές με στόχο την πρόσκαιρη οικονομική ανακούφιση αλλά πολιτικές με εξασφαλισμένη προοπτική για τον Έλληνα αγρότη. Αντιμετωπίζουμε μια σφοδρή οικονομική και κοινωνική κρίση και θα αντιπαλέψουμε τον εύκολο λαϊκισμό. Με όραμα και σχέδιο επιθυμούμε μια πραγματική Αγροτική Ανάπτυξη όπου όλοι θα έχουν το μερίδιο της ευημερίας. Σήμερα είναι η αρχή ενός διαρκούς διαλόγου και όχι το τέλος. Θα συνεχίσουμε με επιμονή και υπομονή ώστε να αλλάξουμε πορεία και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί έναν βιώσιμο και ανταγωνιστικό αγροτικό τομέα".

Επίσης, σε άλλο σημείο της παρέμβασης της, η Υπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ολοκλήρωση του αγροτικού κτηματολογίου, το οποίο και θεωρεί εργαλείο για την εφαρμογή νέων πολιτικών αλλά και φορέα διαφάνειας για τον αγροτικό κόσμο.

Στα ζητήματα μιας νέας αρχής με ειλικρινή και διαρκή διάλογο αναφέρθηκε και ο Υφυπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης τονίζοντας: "Σταθερή επιλογή μας είναι να στηρίξουμε το αγροτικό εισόδημα, να συγκρουστούμε με τα φαινόμενα και όλους εκείνους που δημιουργούν στρεβλώσεις στην αγορά και που οδηγούν μέσα από τέτοιες συμπεριφορές στη καταβαράθρωση του αγροτικού εισοδήματος. Είμαστε αποφασισμένοι, ως Κυβέρνηση, με αίσθημα ευθύνης να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις ρυθμιστικές προϋποθέσεις για να υπάρξει η ομαλή ένταξη των αγροτών στην αγορά. Θα συγκρουστούμε με τις πελατειακές νοοτροπίες και με σχέδιο θα οργανώσουμε την έξοδο από τη κρίση του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα".

Δελτίο Τύπου, Αθήνα, 3/12/09