Με εκπροσώπους των Αλιέων Βιντζότρατας συναντήθηκε η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή

Με εκπροσώπους των Αλιέων Βιντζότρατας συναντήθηκε η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή.

Μεταξύ άλλων εξετάστηκε, στα πλαίσια της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, η μεθοδολογία που θα επιτρέψει τη συνέχιση ή μη της λειτουργίας του εργαλείου της Βιντζότρατας με ενδεχόμενη προσθήκη κάποιων περιορισμών.

Επίσης συζητήθηκε το διαχειριστικό σχέδιο Αλιείας για τη Βιντζότρατα το οποίο βρίσκεται ακόμα σε στάδιο διαβούλευσης και θα ετοιμαστεί εγκαίρως προκειμένου να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στη συνάντηση, εκφράζοντας το ενδιαφέρον τους για το θέμα, παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη (ΠΑΣΟΚ, Εύβοια), Δημήτρης Καρύδης (ΠΑΣΟΚ, Α’ Πειραιά), Μιχάλης Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ, Ηλεία), Συμεών Κεδίκογλου (ΠΑΣΟΚ, Εύβοια), Σπύρος Μαργέλης (ΠΑΣΟΚ, Λευκάδα), Σπύρος Μοσχόπουλος (ΠΑΣΟΚ, Κεφαλλονιά), Παναγιώτης Ρήγας (ΠΑΣΟΚ, Κυκλάδες) και Άδωνις Γεωργιάδης (ΛΑΟΣ, ΒΆθηνών).

Σε δηλώσεις της, η Υπουργός, κ. Μπατζελή, τόνισε: «Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνομιλία. Το ζήτημα της Αλιείας θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο της ατζέντας του Κοινωνικού Διαλόγου. Μέσα από τη διαδικασία της διαρκούς διαβούλευσης, επιδιώκουμε την καλύτερη συνεργασία του Κλάδου με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου»