Σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων του Αμπελοοινικού κλάδου

Ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων του Αμπελοοινικού κλάδου πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Παρουσία της Υπουργού, Κατερίνας Μπατζελή και του Υφυπουργού, Μιχάλη Καρχιμάκη, στη σύσκεψη μετείχαν εκπρόσωποι της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), του ΣΕΟ (Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου), των ΚΕΟΣΟΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη χορήγηση άτοκης χρηματοδότησης σε συνεταιριστικές και ιδιωτικές οινοποιητικές επιχειρήσεις, η ενδυνάμωση των ελέγχων σε όλο το φάσμα της παραγωγής από το αμπέλι μέχρι τον τελικό καταναλωτή αλλά και η ολοκλήρωση των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ σε ορισμένες αμπελουργικές περιοχές.

Υπήρξε εκτεταμένη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ φορέων και Πολιτικής Ηγεσίας για τη «ψαλίδα» τιμών παραγωγού-καταναλωτή, το πολλαπλασιαστικό υλικό και τις ποικιλίες αμπέλου, όπως επίσης και σχετικά με το ενδεχόμενο διοργάνωσης Αμπελουργικού συνεδρίου.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στη πρόταση σύστασης Ομάδας Εργασίας Οίνου που θα εξετάζει σε συνεχή βάση τα ζητήματα που προκύπτουν στο κλάδο.

Δελτίο Τύπου, Αθήνα, 4/12/09