Συνάντηση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Συνάντηση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Μιχάλη Καρχιμάκη με εκπροσώπους των παραγωγών εσπεριδοειδών

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μιχάλης Καρχιμάκης υποδέχθηκε στο Υπουργείο τους εκπροσώπους των παραγωγών εσπεριδοειδών της Αργολίδας, της Άρτας, της Λακωνίας και των Χανίων, μαζί με εκπροσώπους από την ΓΕΣΑΣΕ και την ΠΑΣΕΓΕΣ με σκοπό την ενημέρωση για τα μείζονα θέματα του κλάδου και της αγοράς.
Ο Υφυπουργός αφού αναγνώρισε ότι ο αγροτικός κλάδος έχει σημαντικά προβλήματα, σκιαγράφησε τη δύσκολη σημερινή συγκυρία και ζήτησε από τους εκπροσώπους των παραγωγών την συμμετοχή τους για να ξεπεραστεί η κρίση. «Χρειάζεται μια συλλογική προσπάθεια που θα μοιράζει το βάρος της κρίσης ισόποσα σε όλους τους εμπλεκόμενους» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε «Οι άστοχες πολιτικές της προηγούμενης Κυβέρνησης διαμόρφωσαν ένα τεράστιο κίνημα ανέφικτων διεκδικήσεων, τάζοντας ψευδο-επενδύσεις και δημιουργώντας φρούδες ελπίδες στους αγρότες».
Από την μεριά τους, οι εκπρόσωποι ομάδων παραγωγών και οι εκπρόσωποι χυμοποιίας, στη δεύτερη σε διάστημα δεκαπέντε ημερών συνάντησή τους, ζήτησαν τη στήριξη της χυμοποίησης, καθώς ο κλάδος θα παρουσιάσει προβλήματα από τη νέα χρονιά.
Ο Υφυπουργός επισήμανε ότι είναι ανάγκη να οδηγηθούμε στην ορθή διαδικασία της χυμοποίησης με ένα αδιάβλητο σύστημα ελέγχων και σημείωσε την ανάγκη για επιστημονική αναδιάρθρωση του τομέα εσπεριδοειδών. Επισήμανε δε ότι το καθεστώς της πλήρους αποσύνδεσης δεν μπορεί να αλλάξει.
Σε σχετικές δηλώσεις του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Μιχάλης Καρχιμάκης ανέφερε «Ιδιοκτησιακή σχέση με την εξουσία εμείς δεν έχουμε. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δίνουμε λύσεις με μεγάλο χρονικό ορίζοντα και όχι να καταφεύγουμε σε πρόσκαιρα μέτρα, τα οποία θα γυρίσουν τους αγρότες με μαθηματική ακρίβεια, στο σημείο μηδέν».